Класическо реване

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Класическо реване
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Виждали сме рецепти за класическо реване, много реванета сме изяли служебно, но реването на Соня буквално ни взе акъла"

Необходими Продукти

  • Реване
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • Сироп
  • вода - 1 л
  • захар - 150 г
  • лимонова кора - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнах яйцата, като разделих белтъците от жълтъците. Разбих белтъците на сняг, добавих една ч.захар, 1 ванилия и продължих с бъркането.

След това разбих жълтъците и започнах да ги изсипвам на тънка струя към белтъците, когато всичко се разбърка добре добавих и 1 ч. брашно - също малко по малко.

Държа да отбележа - не съм слагала никакъв набухвател! Така ще спестя предварително коментарите на тази тема :). Изпекох го в незагрята фурна на 150 градуса на вентилатор до суха клечка.

Докато реването изстиваше, сложих 1 л. вода, 150 г. захар и настъргах малко кора от лимон. Придаде му страхотен вкус. Оставих да ври, докато видимо сиропът се сгъсти. За любителите на по-силните аромати, може да добавят пръчка канела и 1-2 карамфилчета.

Залях вече студения сладкиш с врелия сироп, пое го веднага. Даже можеше и още, защото аз го обичам да ми капе от виличката.

Приятен апетит!

Класическото реване е чудно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#258793
Потребител#258793
Страхотно реване ми се получи!
Малко продукти, бързо и лесно, ново пък много вкусно, но тъй като и аз обичам обилно да е сиропирано добавих още 500 мл вода и още почти 100 г захар, стана невероятно.
Благодаря за тази рецепта!
09.11.2024 20:01
Анонимен
Анонимен
Най-хубавата рецепта за реване!Пробвала съм различни рецепти с набухвател и винаги имаше дъх на сода.Това е рецептата хем да е пухкаво,хем да няма този дъх.Уникално!Браво !
20.04.2024 13:29
2
Анонимен
Анонимен
Блатът е уникален! Браво за рецептата, поздравявам ви. За сиропа ми се стори много водата по рецептата и го направих с 1ч.ч. захар и 3 ч.ч. вода. Получи се превъзходно реване!
25.09.2022 14:07
2
Анонимен
Анонимен
Сиропът рядък ли е, щото ми се струва много вода на 150гр захар? И за колко време се изпича на 150С в стандартна правоъгълна тава?
24.09.2022 16:39
1
marcheva14
marcheva14
Не, Сонче, реване никога не съм правила с удоволствие ще я погледна. Благодаря !
18.01.2017 10:25
4
1
marcheva14
marcheva14
Чудесна и лесна рецепта, Соня! Направо започнах да се облизвам, много обичам реване.
17.01.2017 19:36
4
1
Покажи всички подкоментари