Начин на приготвяне
Чукнах яйцата, като разделих белтъците от жълтъците. Разбих белтъците на сняг, добавих една ч.захар, 1 ванилия и продължих с бъркането.
След това разбих жълтъците и започнах да ги изсипвам на тънка струя към белтъците, когато всичко се разбърка добре добавих и 1 ч. брашно - също малко по малко.
Държа да отбележа - не съм слагала никакъв набухвател! Така ще спестя предварително коментарите на тази тема :). Изпекох го в незагрята фурна на 150 градуса на вентилатор до суха клечка.
Докато реването изстиваше, сложих 1 л. вода, 150 г. захар и настъргах малко кора от лимон. Придаде му страхотен вкус. Оставих да ври, докато видимо сиропът се сгъсти. За любителите на по-силните аромати, може да добавят пръчка канела и 1-2 карамфилчета.
Залях вече студения сладкиш с врелия сироп, пое го веднага. Даже можеше и още, защото аз го обичам да ми капе от виличката.
Приятен апетит!
Класическото реване е чудно.
Коментари
Малко продукти, бързо и лесно, ново пък много вкусно, но тъй като и аз обичам обилно да е сиропирано добавих още 500 мл вода и още почти 100 г захар, стана невероятно.
Благодаря за тази рецепта!