Начин на приготвяне
Почистеният джолан се измива и се поставя в тенджера. Покрива се с вода и при него се прибавят дафиновият лист, бахарът, черният пипер и малко сол. Налива се и малко мазнина.
Месото се вари между 120 и 150 минути, в зависимост от неговата големина, като докато се готви, водата се отпенва. Свареният джолан се вади от водата и се оставя да се отцеди от нея, след което се обезкостява. Полученият бульон се прецежда и се запазва за следващо готвене.
Месото се накъсва и се поръсва с малко оцет, шарена сол и къри. Оставя се да се охлажда. Още докато го чакате да се свари обаче, можете да приготвите гарнитурата. Пресните картофи се измиват добре и ако са малки, се запазват цели.
В дълбока тенджера се загрява маслото и картофчетата се пускат вътре, задушават се леко на бавен огън и се поливат с прясното мляко.
Поръсват се с лимоновия сок, сол и маслото. Бъркат се, за да не залепнат и се държат на огъня, докато омекнат. Накрая към тях се добавят всички скълцани зелении. Може да ги направите на пюре.
Яденето продължава да се готви още 3-4 минути. Картофите се премахват от огъня и се сервират като гарнитура към варения джолан.