Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Варен свински джолан с картофи

Варен свински джолан с картофи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Варен свински джолан с картофи2 / 2
14/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Свински джолан с картофи, който ще се услади на всички почитатели на месцето"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 бр. джолан
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бахар - 3 зърна
  • шарена сол
  • къри
  • сол
  • масло
  • балсамов оцет
  • за гарнитурата
  • картофи - 1.2 кг пресни
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 1 връзка, зелен
  • зелен лук - 1 връзка
  • масло - 1 пакетче, краве
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният джолан се измива и се поставя в тенджера. Покрива се с вода и при него се прибавят дафиновият лист, бахарът, черният пипер и малко сол. Налива се и малко мазнина.

Месото се вари между 120 и 150 минути, в зависимост от неговата големина, като докато се готви, водата се отпенва. Свареният джолан се вади от водата и се оставя да се отцеди от нея, след което се обезкостява. Полученият бульон се прецежда и се запазва за следващо готвене.

Месото се накъсва и се поръсва с малко оцет, шарена сол и къри. Оставя се да се охлажда. Още докато го чакате да се свари обаче, можете да приготвите гарнитурата. Пресните картофи се измиват добре и ако са малки, се запазват цели.

В дълбока тенджера се загрява маслото и картофчетата се пускат вътре, задушават се леко на бавен огън и се поливат с прясното мляко.

Поръсват се с лимоновия сок, сол и маслото. Бъркат се, за да не залепнат и се държат на огъня, докато омекнат. Накрая към тях се добавят всички скълцани зелении. Може да ги направите на пюре.

Яденето продължава да се готви още 3-4 минути. Картофите се премахват от огъня и се сервират като гарнитура към варения джолан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: