Начин на приготвяне
Почистете филето от ципите и го нарежете на 5 филии с дебелина около 4-5 см. Овкусете го със сол и черен пипер и ги начукайте докато ги изтъните до около 3 см.
Оваляйте в брашно и изпържете телешкото месо в силно загрятото масло. Извадете месото и го приберете на топло, а в същата мазнина запържете до златисто цялото останало брашно. Разбъркайте и разредете със сгорещения бульон и бялото вино. Върнете обратно месото и задушавайте около 30 минути на тих огън под похлупак.
Докато месото се задушава, разбийте 2 яйца и панирайте филиите хляб, на които предварително сте отстранили корите. Отрежете капачетата на доматите и ги издълбайте с лъжичка. Посолете ги и ги обърнете наобратно, за да се отцеди максимално количество сок.
Запържете ситно нарязаните гъби, шунка и магданоз и с получената смес напълнете доматите до половината. Върху всеки домат чукнете по едно яйце и запечете в загрята на 180 градуса фурна до готовност на яйцето.
Пригответе порции от пълнени печени домати, панирана филийка, телешки бифтек и ароматен сос и поднесете, докато са още топли.