Френски кекс с ябълки и ядки

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
28/11/2010
"Идеалното меню се познава по идеалният десерт, не сте ли съгласни?"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 411
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се настъргват на едро ренде и се изстискват от сока. В голяма купа се разбиват яйцата, прибавят се брашното, овесените ядки, олиото, киселото мляко, в което е разтворена содата за хляб. Всичко добре се разбърква и към сместа се добавят изцедените ябълки и нарязаните на ситно орехови ядки, както и сиренето, нарязано на малки кубчета. Сместа се получава по-гъста от кексова.

Тава за печене се намзва с олио и се посипва с брашно (или използвайте хартия за печене).

Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 45 минути, след което се изважда и се намазва с олиото и се посипва с пудра захар и настръганото сирене.

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
дими
дими
14.04.2015 08:20
какъв е кексът,сладък или солен
2
0