Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печена пуйка»Пуйка с кисело зеле по добруджански

Пуйка с кисело зеле по добруджански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пуйка с кисело зеле по добруджански
Снимка: Атанаска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
10
"Ето една класическа добруджанска рецепта за пуйка с кисело зеле - добрият резултат е гарантиран"

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • кисело зеле - 3 кг.
  • мас - 300 гр. свинска
  • червен пипер - 2 с.л.
  • булгур - 100 гр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • люти чушки - 2 бр., сушени
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и режем пуйката на порции.

Нарязваме на ситно зелето и го смесваме с булгура, червения и черния пипер.

Поставяме половината от зелето в голям глинен съд, редим месото и захлупваме с останалото зеле.

Прибавяме мазнината и надупчените люти чушки.

Съда затваряме с капак и уплътняваме добре с тесто.

Задушаваме в студена фурна на 180 градуса за около 3.5 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: