Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Добруджанска мусака с кисело зеле

Добруджанска мусака с кисело зеле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Добруджанска мусака с кисело зеле1 / 2
18/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • кайма - 750 гр.
  • кисело зеле - 1, 5 кг.
  • олио - 100 мл.
  • лук - 100 гр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме половината олио и добавяме каймата, ситно нарязания лук, червения пипер и брашното. Посоляваме и пържим 5 мин.

В останалата мазнина задушаваме зелето нарязано на ситно.

В тавичка редим последователно пластове зеле и месо, като започваме с месо.

Заливаме го с гореща вода, така че да се покрие.

Печем в сгорещена фурна на 180 градуса, докато водата изври и зелето омекне.

После прибавяме разбитите яйца и запичаме отново, като поръсваме с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: