Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Пуешки сарми със зеле по добруджански

Пуешки сарми със зеле по добруджански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пуешки сарми със зеле по добруджански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
35

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • свинска мас - 200 г
  • лук - 200 г
  • стафиди - 200 г
  • ориз - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кисело зеле - 1.4 кг
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обезкостяваме пуйката. Нарязваме месото на малки и тънки ивички. От костите сваряваме бульон. Приготвяме запръжка от дребно нарязания лук, сгорещената мазнина и червения пипер.

Прибавяме месото и го запържваме. Добавяме ориза и стафидите и заливаме с малко бульон.

Когато сместа се стегне, отстраняваме от котлона. Приготвяме зелевите листа, отстраняваме жилата. Започваме да навиваме сармите.

Нареждаме ги в подходящ съд и ги заливаме с бульона. Оставяме ги да се варят на умерен огън докато бульона почти се поеме. Запичаме за кратко във фурната до светлокафяв загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: