Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуйка с кисело зеле по карловски

Пуйка с кисело зеле по карловски

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1791k6886
Пуйка с кисело зеле по карловски1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Най-големият комплимент за готвача е гостите да си поръчат втора порция, а с това ястие, направо ще оближат и чиниите"

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 бр.
  • сланина - 200 г
  • чушки - 5 бр. сушени червени
  • масло - 1 пакет
  • дафинов лист - 2 листа
  • червен пипер - 10 г
  • чубрица - 10 г
  • черен пипер - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре изчистената пуйка се нарязва на големи парчета, но без да се обезкостява. Парчетата се намазват с масло и се оставят да престоят така около един час.

Киселото зеле се нарязва на дребно и се задушава на тих огън, докато омекне.

Когато зелето омекне достатъчно се прибавят месото от пуйката, парченцата от сланина, червените чушки, червеният и черният пипер, чубрицата и дафиновият лист.

Ястието се задушава на тих огън, докато омекнат зелето и месото. След това се залива със сгорещеното масло и се запича във фурна на 180 градуса докато пуешкото месо придобие кафява коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: