Домашно пълнено прасенце

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашно пълнено прасенце2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
10
"В един идеален свят това пълнено прасенце вече щеше да се пече във фурната"

Необходими Продукти

  • прасенце - 1 бр.
  • свински дроб - 200 г черен
  • лук - 2 глави
  • масло - 4 с.л. или свинска мас
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер - ½ с.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • стафиди - 1 шепа
  • вода - 3 - 4 ч.ч. гореща
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещяваме 2 с.л. мас или масло в тиган и в него запържваме нарязан на ситно лук. Прибавяме сол, половин лъжица червен пипер, наситнения магданоз, разбъркваме и добавяме чаша ориз. Отново разбъркваме и оставяме да се позапържи.

Изливаме чаша и половина гореща вода, в която сме размили 1 с.л. доматено пюре и варим докато водата се изпари. Сваряваме и нарязваме черния дроб и го прибавяме към ориза. Сипваме и измитите стафиди, смесваме всичко много добре и сваляме тигана от котлона.

С така приготвената плънка напълваме прасенцето, заливаме вътрешността му с кафена чаша топла вода и зашиваме отвора.

Намазваме отвън с масло и червен пипер, сипваме в тавичката 2 -3 чаши вода с 1 с.л. размито доматено пюре и печем в умерена фурна на 180 градуса, като от време на време поливаме със соса от тавичката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: