Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Манастирска чорба с пъстърва

Манастирска чорба с пъстърва

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Манастирска чорба с пъстърва2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Бистра рибена чорба с пъстърва по манастирски - пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 350 г
  • домати - 1/2 ч.ч. от консерва
  • лук - 3 глави, малки
  • чесън - 3 скилидки
  • масло
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 ч.л.
  • целина - 1/2 ч.л. листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера задушваме нарязания на дребно лук и добавяме доматите.

Щом всичко омекне, наливаме 4 ч.ч. вода /или повече/ и добавяме предварително почистената и надребнена риба.

Варим около 20-25 минути и слагаме подправките /без лимоновия сок/ и скълцания чесън. Готвим още 4-5 минути и отдръпваме от огъня. Поднасяме с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Алексей Димитров
Алексей Димитров
Когато аз готвя значи е празник -така казват моите деца ,а и внуците вече го разбраха и за нова година ми пожелаха все така да готвя такива вкусни неща. Днес жена ми беше взела 4 броя пъстърви та спретнах една рибена чорба която ще остане в семейната история.Бре стана великолепна.Вашата рецепта е причината да стане това.
26.01.2021 12:59
1