Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Манастирска чорба от леща

Манастирска чорба от леща

Манастирска чорба от леща
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"В манастир да отидеш, вкусна леща чорба да опиташ - това си е истинско пожелание към приятел"

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1/2 стрък/бялата част/
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете зеленчуците.

Измийте лещата и я сложете в подходящ съд за варене. Налейте вода около 1.5 л, сложете олиото.

Добавете нарязаните на ситно праз, лук, морков и чушка. След като заври ястието, добавете червения пипер.

Когато лещата омекне, сложете и домата, обелен и нарязан на парченца.

Варете, докато омекнат зеленчуците. Ако е необходимо, долейте още вода. Овкусете със сол и чубрица.

Поднесете супата от леща с оцет и чесън.

Манастирската чорба от леща е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: