Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва с песто

Пъстърва с песто

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024921
Пъстърва с песто
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 4
27/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Уникална комбинация - едно ястие, с което определено ще смаете всички гости"

Необходими Продукти

  • пъстърви - 3 цели почистени (бройката зависи от броя на хората, за които я приготвяте)
  • песто - за намазване
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 1 бр.
  • лимони - няколко резена
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз купувам почистена пъстърва, но ако Вие сте се сдобили с цяла, въоръжете се с нож и търпение и почистете от вътрешностите.

Подгответе 3 листа алуминиево фолио (или колкото броя риба имате) - дължината му трябва да е малко по-голяма от дължината на рибата, тъй като ще я опаковаме.

Намазваме фолиото с олио с помощта на четка. Поставяме рибата. Леко я намазняваме. Посоляваме я отвън и вътре. Предварително сме нарязали пипера на ситно, домата на резени, лимона на също на резени.

Намазваме коремчето с песто (аз използвам лъжица), слагаме от пипера, два резена домат и лимон. Две-три парченца лимон слагаме върху рибата. Увиваме я с фолиото, притискаме краищата.

Повтаряме упражнението с всички риби. Подреждаме ги в плоска тава. Печем на 180-200 градуса около 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: