Начин на приготвяне
Аз купувам почистена пъстърва, но ако Вие сте се сдобили с цяла, въоръжете се с нож и търпение и почистете от вътрешностите.
Подгответе 3 листа алуминиево фолио (или колкото броя риба имате) - дължината му трябва да е малко по-голяма от дължината на рибата, тъй като ще я опаковаме.
Намазваме фолиото с олио с помощта на четка. Поставяме рибата. Леко я намазняваме. Посоляваме я отвън и вътре. Предварително сме нарязали пипера на ситно, домата на резени, лимона на също на резени.
Намазваме коремчето с песто (аз използвам лъжица), слагаме от пипера, два резена домат и лимон. Две-три парченца лимон слагаме върху рибата. Увиваме я с фолиото, притискаме краищата.
Повтаряме упражнението с всички риби. Подреждаме ги в плоска тава. Печем на 180-200 градуса около 40 мин.