Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско с кисели краставички и целина

Свинско с кисели краставички и целина

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Свинско с кисели краставички и целина1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • олио - 80 мл.
  • кисели краставички - 600 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 60 г
  • магданоз - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо и го запържваме в мазнината. След като го извадим, в същата мазнина запържваме ситно нарязаните моркови и целина.

Добавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер и запържваме.

Разреждаме с бульон или вода и връщаме месото. Задушаваме за 30 мин. на тих огън.

Прибавяме и краставичките, нарязани на лентички. Овкусяваме на вкус със сол и черен пипер, задушаваме за още 20 мин.

Поръсваме с магданоз преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: