Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Руладини»Свинско Вретено с Гъби и Кисели Краставички

Свинско Вретено с Гъби и Кисели Краставички

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Свинско Вретено с Гъби и Кисели Краставички
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
18/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Изискано предложение, с което да изненадате приятно и най-взискателните гости"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1500 г (филе или плешка)
  • гъби - 1 буркан
  • кисели краставички - 5 бр.
  • лук - 1 бр.
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина
  • черен пипер
  • червен пипер
  • соев сос - 3 с.л.
  • галета
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка или филе нарежете на тънка голяма част, която леко начукайте, не трябва да е дебело месото.

Поръсете с пикантина и соевия сос, натрийте и оставете настрана. Нарежете краставичките на тънки лентички, гъбите на ивици а лука на ситно.

Запържете лука и гъбите и заедно с краставичките ги подредете по средата на месото. Започнете да навивате на стегнато вретено като подпъхнете краищата навътре.

С конец стегнете вретеното сложете го в плаке като го полеете със соев сос, малко червен пипер и олио.

Можете да го поръсите с малко галета.

Сипете една кафена чашка вода и сложете да се пече в умерена фурна. Сервирайте нарязано с домати или друг зеленчук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: