Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Джемели със зелен боб, шамфъстък и лимонов дресинг

Джемели със зелен боб, шамфъстък и лимонов дресинг

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Джемели със зелен боб, шамфъстък и лимонов дресинг3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Вегетарианска паста с фъстъци, която всички искат да опитат"

Необходими Продукти

  • паста - 2 ч.ч. джемели
  • зелен фасул - 1 ч.ч. нарязан и сварен
  • пармезан - 1/3 ч.ч. настърган
  • шамфъстък - 1/2 ч.ч. обелени и нарязaни ядки
  • за дресинга
  • мащерка - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки (смлени)
  • лимонов сок - от 2 лимон
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанието на пакета.

Изплакнете със студена вода, оставете да се отцеди, разпределете в чинии и добавете зеления боб.

В купа смесете всички съставки за дресинга и ги разбъркайте.

След това овкусете с него макароните.

Поръсете с пармезан и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: