Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Паниран зелен боб с балсамов дресинг

Паниран зелен боб с балсамов дресинг

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Паниран зелен боб с балсамов дресинг
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
28/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
"Признайте си с ръка на сърцето, че не сте и предполагали, че панираният зелен боб може да е такова върховно мезе"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно
  • сол
  • олио - слънчогледово
  • за дресинг
  • балсамов оцет
  • мед
  • зехтин
  • и още
  • копър
  • чесън - счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вряща подсолена вода пуснете нарязания зелен боб. Сварете до готовност. Прецедете през гевгир.

Разбийте яйцата с кухненска тел. Загрейте слънчогледово олио.

Оваляйте зеления боб в брашно, потопете в разбитите яйца и отново в брашно. Изпържете до приятен загар.

Извадете панирания зелен боб на кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. Овкусете със сол, счукан чесън и копър.

Полейте с балсамовия дресинг, приготвен от равни количества балсамов оцет и зехтин, подправен с ч.л. мед.

Поднесете зеления боб, нареден в подходяща чиния!

Забележка: Може да направите темпура, вместо да панирате с брашно и яйца.

В купа разбийте брашно с вода и няколко кубчета лед. Посолете.

Консистенцията да е малко по-гъста от боза.

Потапяйте зеленя боб и изпържете!

Колкото по-студена е темпурата, толкова по-хрупкав е панираният боб!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: