Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Карфиол на фурна с пармезан

Карфиол на фурна с пармезан

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Карфиол на фурна с пармезан1 / 2
15/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • мащерка - 1 щипка суха
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • пармезан - 150 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива и се нарязва на филии. Лукът се реже на осминки, чесънът се обелва. В тава, намазана с мазнина, се слага нарязаният карфиол, лукът и чесънът.

Поливат се със зехтина. Поръсват се със сол, мащерка и черен пипер. Пече се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Поръсва се с пармезан и се пече още няколко минути, докато пармезанът се разтопи. Сервира се веднага, може да се добавя към различни видове паста или да се сервира като предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: