Ябълков кейк с индийско орехче

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
17/11/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 000
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 225 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • масло - 100 г разтопено
  • ябълки - 225 г, обелени и нарязани
  • яйца - 2 бр.
  • индийско орехче - на прах, по вкус
  • За сиропа
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме пресятото брашно, бакпулвера и солта.

Разбиваме маслото и яйцата и прибавяме към тях брашното.

Разбъркваме добре и прибавяме нарязаните ябълки, 1 с.л. от лимоновия сок, захарта и индийското орехче. Изсипваме в тавичка с диаметър – 18 см., намазана с масло и набрашнена.

Печем в топла фурна на 180 градуса.

Докато блатът се пече, приготвяме сиропа. Смесваме захарта и лимоновия сок и ги разбиваме добре.

Веднага щом кейкът е готов, го поливаме със сиропа да попие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Рая Андонова
Рая Андонова
23.01.2016 16:13
Уникална рецепта. Беше невероятно вкусно!
0
0