Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с кисело зеле, гъби и кайма

Мусака с кисело зеле, гъби и кайма

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мусака с кисело зеле, гъби и кайма
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Заменете картофите с кисело зеле и ще се насладите на една много вкусна мусака"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 500 г
  • кайма - 250 г
  • гъби - 150 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • за заливка
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете киселото зеле, лука, настъргания морков, гъбите и каймата.

Прибавете подправки и налейте вода, да покрие продуктите.

Сложете във фурната и печете, докато водата почти изври и зелето омекне.

Разбийте яйцата с млякото и брашното и залейте мусаката.

Върнете обратно във фурната, докато се запече.

Извадете и поръсете мусаката с настърган кашкавал.

Мусаката с кисело зеле, гъби и кайма е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: