Супа от нахут срещу високо кръвно

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
19/11/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 952
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се измива и се накисва за 16 часа, като през това време течността се сменя три пъти.

След това се вари на слаб огън, докато зрънцата омекнат /или някъде около 40 минути/.

Препоръчва се водата да се смени няколко пъти и по време на варенето, като след последното сменяне се добавя мазнината.

Когато нахутът вече е сварен, се слага и предварително счукания чесън.

Посолява се и котлонът се изключва. По желание може да добавите някоя зелена подправка или зеленолистен зеленчук, след като изключите супата.

Поднесете я със сварен ориз и кисело мляко.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар