Царски блини

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
21/11/2015
"Сега разбирате ли защо блините са били част от закуската на Руското царско семейство "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 964
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява и се оставя да изстине до стайна температура. Добавят се жълтъците и 100 грама от захарта и се разбърква, като се бърка само в една посока.

Брашното се смесва с две трети от сметаната. Загрява се, без да кипва, като се бърка, докато се сгъсти. Сваля се и се слага в съд с лед. Разбърква се, докато не се охлади напълно.

Добавят се яйцата със захарта и маслото и останалата сметана. Блините се пържат в загрят тиган, намазан с мазнина. Не се обръщат, защото тестото е много тънко и ще се скъса.

След като се изпържат добре на среден огън, се обръщат направо в чиния. Между блините се наръсва останалата захар. Сервират се със сладко по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илария
Илария
21.11.2015 18:48
Изглеждат много хубаво и ще ги пробвам утре
1
0