Царски кюфтета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
15
"Царската корона може да е тежка, но царските кюфтета са уникално вкусни и си заслужават да бъдат опитани"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • картофи - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 50 г, настърган
  • сирене - 50 г, настъргано
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - за замесване на тесто
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситняваме лука и го запържваме в малко олио заедно с каймата, добавяме доматеното пюре и овкусяваме на вкус.

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги намачкваме на пюре заедно с яйцето и брашното и сол, замесваме тесто.

Разточваме тестото върху набрашнен плот и изрязваме кръгчета, в средата поставяме от плънката, прегъваме и оформяме на топка.

Забъркваме гъсто палачинково тесто от яйцето, брашно, сол и малко вода и в него потапяме кюфтетата, овалваме ги в галета и ги пържим в сгорещеното олио.

Сервираме ги топли поръсени с кашкавал и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: