Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Обикновен кекс с какао и кафява захар

Обикновен кекс с какао и кафява захар

Обикновен кекс с какао и кафява захар
Снимка: ХрисН
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Щастието е в обикновените неща, добрите приятели и вкусната храна"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч. или бяла
  • ванилия - 2 - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 2/3 ч.ч. тип 650
  • какао - 2 и 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и бакпулверът се пресяват заедно в купа. Яйцата и захарта се смесват и се започва бъркане на силна скорост. След около 5 минути бъркане се добавя олиото малко по малко при непрестанно бъркане.

След това се добавят ванилиите и пак се разбива. Накрая се добавят брашното и бакпулверът лъжица по лъжица. Бърка се поне 10 минути, докато не се получи жълто-оранжева смес.

След това изсипваме 1/3 от сместа в отделен съд и я разбъркваме с какаото. Изсипваме жълтата смес в намазнена форма за кекс. Слагаме и кафявата смес. Разбъркваме с лъжица двете смеси.

Слагаме да се пече на предварително загрята фурна на 200 градуса. След половин час кексът трябва да се е надигнал и пропукал. Можете да го набодете с клечка за зъби или шишче и ако нищо не полепне, значи кексът е готов. Може да се яде вместо козунак на Великден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: