Начин на приготвяне
Брашното и бакпулверът се пресяват заедно в купа. Яйцата и захарта се смесват и се започва бъркане на силна скорост. След около 5 минути бъркане се добавя олиото малко по малко при непрестанно бъркане.
След това се добавят ванилиите и пак се разбива. Накрая се добавят брашното и бакпулверът лъжица по лъжица. Бърка се поне 10 минути, докато не се получи жълто-оранжева смес.
След това изсипваме 1/3 от сместа в отделен съд и я разбъркваме с какаото. Изсипваме жълтата смес в намазнена форма за кекс. Слагаме и кафявата смес. Разбъркваме с лъжица двете смеси.
Слагаме да се пече на предварително загрята фурна на 200 градуса. След половин час кексът трябва да се е надигнал и пропукал. Можете да го набодете с клечка за зъби или шишче и ако нищо не полепне, значи кексът е готов. Може да се яде вместо козунак на Великден.