Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с тиква и кафява захар

Кекс с тиква и кафява захар

Кекс с тиква и кафява захар
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ако имате останала тиква, ето какъв разкошен кекс да направите с нея - няма да съжалявате, гарантираме ви"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 ч.ч. настъргана
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • мусковадо - 1 с.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч. с набухвател /за кекс/
  • олио - 4 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстискваме настърганата тиква, за да се отдели част от сока и я отделяме настрани.

В купа разбиваме яйцата и добавяме кафявата захар и мусковадото. Разбъркваме.

Добавяме млякото, солта и олиото и при постоянно рзбиване добавяме и брашното.

Накрая сипваме канелата, смлените орехи и тиквата.

Разбъркваме хубаво и изсипваме сместа в намазнена и набрашнена форма за кекс.

Печем нашия кекс с тиква и кафява захар в загрята на 150 градуса фурна за 40 минути.

Поръсваме готовия и леко изстинал кекс с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: