Руски домашен кекс

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
23/11/2015
"Ще трябва да изядем поне още едно парче от този руски кекс, за да преценим обективно дали превъзхожда някой от традиционните кексове, които сме свикнали да приготвяме "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 297
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ½ ч.ч.
  • масло - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • стафиди - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото, изсипваме го в купа и към него с разбъркване добавяме захарта и яйцата. За по-лесно използваме миксер.

Добавяме брашното, солта, содата, ванилията, и измитите стафиди.

Намазваме с масло и поръсваме с брашно тавичка и в нея изсипваме сместа, като следим тя да запълни до ¾ от обема.

Печем 30-40 минути при температура 180 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар