Овнешко рагу с картофи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Овнешко рагу с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
190 мин.
Порции
7
"Имате ли овнешко месо, хич не се колебайте - това е точната рецепта за приготвянето му"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 500 гр.
  • картофи - 8 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • магданоз - 1 бр. корен
  • доматено пюре - 2 с.л. паста
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме овнешкото месо на парчета, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

В тиган загряваме олиото и изпържваме парчетата месо. Прехвърляме ги в глинен гювеч.

В мазнината от пърженето на месото посипваме и запържваме брашното и добавяме доматената паста. Доливаме гореща вода и разбъркваме.

Поливаме с тази смес месото и слагаме гювеча във фурната.

Включваме на 180 градуса за час. Нарязваме почистените моркови и картофи и слагаме при месото.

Поръсваме с черен пипер и прибавяме дафиновия лист.

Връщаме във фурната и готвим още 30 минути. Малко преди края слагаме в гювеча бучката масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: