Начин на приготвяне
Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на хапки. Поставят се в глинено гърне.
Почистваме лука. Нарязваме лука на полумесеци. Нарязваме магданоза и джоджена на ситно. Върху месото слагаме лука, магданоза, джоджена. Поръсваме с червеният пипер. Слагаме сол на вкус.
Нарязваме си маслото на парченца и го разпределяме равномерно отгоре. Поръсваме с червеният пипер. Нарязваме на шайби лютата чешка. Слагаме и нея вътре равномерно.
Заливаме сместа с гореща вода и разбъркваме. Похлупваме гърнето с капак.
Замазваме капака с тесто, направено от вода и брашно. Ястието се задушава във фурната на 180 градуса. Поднася се топло със салата.
Да ви е сладко!
Коментари