Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешко рагу по гръцки

Овнешко рагу по гръцки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Овнешко рагу по гръцки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Овнешкото си е истински деликатес, стига да го приготвите по правилния начин"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 500 г
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 1/2 скилидка
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • маслини
  • черен пипер
  • бяло вино
  • мащерка
  • брашно
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете в олиото нарязаното на кубчета месо и ситно нарязания лук.

Прибавете счукания чесън и залейте с вино, така че месото да бъде потопено.

Възварете, прибавете доматеното пюре, сол, подправките и задушете до омекване под плътно прилягащ похлупак.

След като задушите малко сместа, прибавете брашното, а накрая и маслините.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: