Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Овнешко рагу със зеленчуци

Овнешко рагу със зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Овнешко рагу със зеленчуци1 / 2
06/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 750 г овнешко
  • домати - 3 - 4 броя
  • моркови - 3 броя
  • целина - 1 глава
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 1 шарена
  • картофи - 3 броя
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • девесил - 1 с.л. сух
  • тарос - 1 щипка сух
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • вино - 100 мл
  • бренди - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овнешкото месо се обезкостява, като се махат тлъстините. Месото се реже на кубчета, слага се в тенджера и се полива с 50 г бренди. Долива се вода до покриване на месото. Съдът се похлупва и слага да ври на тих огън за 60 минути.

Всички зеленчуци се почистват. Доматите се настъргват на ренде, чушките се режат на парчета, морковите се нарязват на колеца, целината и картофите се надребняват на кубчета, а лукът се реже на филийки.

В дълбок тиган или тенджера се загрява олио и се слагат зеленчуците да се запържат за 3 минути. След това се добавя овнешкото месо и се разбърква с дървена шпатула. Накрая се доливат доматеният сок, 100 мл вино и 2 ч.ч. прецеден овнешки бульон.

Рагуто се овкусява със сол, зърна бахар и щипка захар. Похлупва се и се оставя да ври на слаб огън за около 50 минути. Към края се отхлупва и се поръсва с червен пипер, сух стрит девесил и щипка тарос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: