Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питка Мечка със свинска мас

Питка Мечка със свинска мас

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Питка Мечка със свинска мас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • брашно - 2 кг
  • мая - 20 г, прясна
  • сол - 15 г
  • мас - 250 г свинска
  • сирене - 400 г
  • яйца - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме маята в малко топла вода и оставяме да втаса.

Пресяваме брашното в голям съд. В средата правим кладенче и изсипваме втасалата мая, солта и вода.

Омесваме тесто, което покриваме и оставяме да втаса.

Разделяме тестото на 7 топки, които разточваме на средно дебели кори.

Мажем всяка кора със свинска мас, поръсваме с натрошено сирене и разбити яйца, редим в тава, като редуваме. Завършваме с тесто, намазано с мас.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 60 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Захарта тук е пропусната според мен, дрождите (маята) се активира със захар, топло мляко или вода с малко брашно.
17.05.2017 23:22
1