Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пукани люти чушки по кърджалийски

Пукани люти чушки по кърджалийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пукани люти чушки по кърджалийски
Снимка: Севда Андреева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20
"Смела рецепта за любителите на пикантните удоволствия!"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 5 кг, рибки
  • магданоз - 2 връзки
  • копър - 2 връзки
  • моркови - 3 бр.
  • оцет - 500 мл, ябълков
  • чесън - 3 глави
  • захар - 20 ч.л.
  • сол - 20 с.л.
  • олио - 40 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и приготвяме 20 бурканчета от 300 мл с капачки.

Във всеки буркан слагаме по 1 ч.л. захар, 1 с.л. сол, 2 с.л. олио, 3 скилидки чесън, нарязани на дребно и по една голяма щипка от предварително накълцаните и разбъркани копър и магданоз и рендосаните моркови.

В нагрят, сух, голям и дълбок тефлонов тиган запичаме за кратко предварително измитите и почистени от дръжките чушки.

Горещите и пукани чушки редим плътно в бурканчетата.

Отгоре добавяме по още 1 щипка от наситнените моркови, пресни зелени подправки и по една скилидка чесън. Допълваме с оцет.

Напълнените бурканчета затваряме плътно, обръщаме и оставяме да изстинат за около 12 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#175630
Потребител#175630
А отцета къде остана?
15.08.2016 20:41
3
1
Покажи всички подкоментари
Аля
Аля
Преди няколко дена направих тези апетитни чушки и днес реших да пробвам как се е получило. Станаха точно каквито ги обичам. Хрупкави, пикантни и много вкусни. Адмирации за рецептата.
04.12.2015 15:58
2
2