Бански суджук

Бански суджук

AdminAdmin
Дарт Вейдър
164535092k
Бански суджук1 / 6
26/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне210 мин.
Общо210 мин.
Порции11кг
"Причина №1 Банско да е най-посещаваният курорт - прословутият бански суджук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 7 кг
  • телешко месо - 3 кг
  • черен дроб - 1 кг свински - по желание
  • черва - обработени за суджуци
  • кимион - 1 шепа
  • копър - 1 шепа
  • чубрица - 1 шепа
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо трябва да е със сланинка по него, в противен случай суджуците ще са много сухи. Ако ползвате чисто свинско месо, вземете и 1 кг сланина към него. Черният дроб е по избор, може и без него.

Месото се нарязва на парчета и се смила едро през месомелачка - на приставка с 3 дупки.

Празът се нарязва на много ситно и се слага в смляната смес. Слагат се и подправките и всичко се разбърква много добре.

Получената смес се пълни в обработени черва през фуния на месомелачката и без решетка за мелене. Можете да използвате и пълначка за наденици/суджуци.

Готовите черва се връзват с канап и се окачват на сухо и проветриво място. Мястото задължително трябва да е сухо и проветриво, в противен случай рискувате да ви мухлясат суджуците. Сушат се 20-30 дни, в зависимост от времето и мястото.

В пресен вид суджукът може да се пържи или пече веднага на бавен огън.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: