Начин на приготвяне
Моркова и двата вида лук почистваме, измиваме и нарязваме на дребно. Слагаме в тиган с малко олио и задушаваме.
Червената чушка нарязаваме на дълго, като преди това сме отстранили семето. Добавяме и нея към зеленчуците.
Нарязваме под ъгъл суджука и го добавяме в тигана, за да го запечатаме.
След като омекнат зеленчуците, слагаме и доматеното пюре за 3-5 мин. Сваляме от котлона и добавяме сварения фасул и подправките. Разбъркваме всичко добре.
На дъното на гювечетата слагаме по 2 филийки пушена сланина и разпределяме фасулената смес от горе. Подреждаме суджука ветрилообразно.
Слагаме в студена фурна на 200 градуса за един час.
Поднасяме гювечето топло с люта чушка или маринован чесън.
Коментари