Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Постна манджа с кисело зеле и картофи

Постна манджа с кисело зеле и картофи

AdminAdmin
Администратор
21596542
Постна манджа с кисело зеле и картофи
Снимка: Admin
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Най-вкусната постна манджичка, която някога изобщо ще опитате"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1.5 кг
  • картофи - 1 кг
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • девесил - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се изцежда хубаво от водата. Ако зелето е много кисело и солено, се слага в гореща вода за 10 минути, за да се накисне. След това се измива и изстисква хубаво от водата.

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубченца за манджата.

За запръжката в голяма тенджера слагаме олиото да се сгрее и изсипване изцеденото от водата кисело зеле в нея. Бъркаме непрекъснато, за да не загори зелето.

Запържваме десетина минути, докато зелето не остане на мазнина, и добавяме доматеното пюре. Още по вкусно става, ако вместо доматено пюре се сложи една лъжица сгъстени домати за готвене или лютеница.

Добавяме нарязаните картофи, дафиновия лист, черния пипер, девесила и солта в зелето и заливаме с вода. Водата трябва да покрие цялото ястие 3 пръста над картофите.

Разбъркваме хубаво и оставяме да ври 40 минути. Ако зелето е още твърдо, оставете още 15-20 минути да поври.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#178366
Потребител#178366
Добавих и малко земна ябъка към картофите и така се допълниха вкусовете. Иначе и аз сложих червен пипер и ми хареса вкуса.
21.01.2018 21:58
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Добавям обаче и червен пипер,защото вкъщи не обичат "бяло" ядене :) Много е вкусна :)
16.02.2016 15:30