Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Манджа с кисело зеле и кайма

Манджа с кисело зеле и кайма

Манджа с кисело зеле и кайма
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
19/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Манджа с кисело зеле и кайма - взимаме и малко хляб, да си топнем"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 400 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • кисело зеле - 600 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кисело зеле се нарязва на ленти, лук - на ситно, обелен морков се рендосва на ситно. В загрято олио в тенджера се задушавът лук и морков с малко сол.

Добавя се кайма и се разбърква, да смени цвета си и да стане на трохи. Прибавя се ориз и се разбърква, овкусяваме с подправки и червен пипер, добавя се кисело зеле и разбъркваме манджата.

Налива се топла до продуктите и готвим на тих огън до готовност на ориза и киселото зеле.Трябва оризът да попие водата и да остане малко сос, почти на мазнина. Сервира нашата манджа с кисело зеле и кайма с люта червена чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: