Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Немски винен сос

Немски винен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Немски винен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Студено месо и немски винен сос - това е комбинация, която трябва да опитате на всяка цена"

Необходими Продукти

  • масло - 40 г
  • брашно - 40 г
  • бульон - 1/2 л пилешки от кубчета
  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • сметана - 1/2 ч.ч. течна
  • бяло вино - 20 мл
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява на бавен огън и се добавя брашното. Разбърква се така, че да няма бучки. Добавя се бульонът.

Жълтъците се разбиват със сметаната и сместа се добавя към соса, който продължава да се загрява още 2-3 минути, без да кипва.

Добавя се виното, солта и черният пипер, сосът се оставя още 1 минута на котлона и се сваля. Сервира се топъл или студен с месо или задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: