Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Домашни мариновани моркови

Домашни мариновани моркови

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашни мариновани моркови1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • моркови - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л., винен
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • босилек - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме морковите и ги нарязваме на тънки, дълги ивици. Обелваме и нарязваме чесъна. В малко вода с щипка сол и оцет варим леко морковите.

Правим марината от 2 с.л. зехтин, оцет, кафена лъжичка захар, щипка сол и черен пипер.

Отцеждаме морковите и задушаваме в тиган със зехтин, посипваме със захар. Обръщаме от другата страна, за да се получи цялостна захарнa глазура.

Поливаме с останалия оцет и изваждаме от тигана. Заливаме с маринатата и оставяме за 1 час в хладилника.

Сервираме ги посипани с босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: