Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от патладжани и домати по селски

Мусака от патладжани и домати по селски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Мусака от патладжани и домати по селски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 1.3 кг
  • лук - 150 г
  • олио - 150 мл
  • ориз - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 60 г
  • масло - 50 г
  • домати - 300 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, почистват, нарязват и се оставят да се отцедят върху кърпа.

Запържват се за кратко от двете страни в леко сгорещена мазнина. Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава докато омекне.

Прибавят се оризът, половината от доматите, половината наситнен магданоз и малко вода, колкото да набъбне оризът. Останалите домати се нарязват на кръгчета.

В намазнена тава се нареждат пласт домати, половината патладжани, които се посоляват и се поръсват с остатъка от магданоза.

Върху патладжаните се изсипва оризът, а върху него останалите патладжани. Завършваме с доматите.

Подредената мусака се залива със сос, приготвен от брашно, масло, прясно мляко и яйца. Пече се в умерена фурна докато се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: