Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени цели патладжани по селски

Пълнени цели патладжани по селски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пълнени цели патладжани по селски
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Разкошни са - нямаме търпение да ви се похвалим колко вкусни ни се получиха, точно по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр. средни
  • яйца - 3 бр. М или 2 бр. XL
  • сирене - 200 г
  • магданоз - 4 с.л. накълцан
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете надлъжно на две всеки от патладжаните и отрежете дръжките им. Натъркайте със сол откъм срязаната страна и потопете във вода за 20-30 минути, след това изплакнете и подсушете.

Намазнете хубаво с олио дъното на тавичка и подредете зеленчука с разрязаната страна надолу.

Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или докато патладжаните омекнат добре и кожичката им отгоре леко се набръчка. Извадете от фурната и изчакайте леко да поизстинат.

През това време разбийте яйцата и към тях натрошете сиренето. Прибавете чесъна - фино настърган, и накълцания магданоз. Ако сиренето не е много солено, може да си добавите и малко сол.

Извадете вътрешността на патладжаните, без да стигате до кожата, оставяйки няколко милиметра. Накълцайте меката сърцевина и я добавете към плънката.

Напълнете всяка половинка патладжан с плънка и изпечете, докато яйцето стегне и се получи златист загар.

След като извадите пълнените патладжани от фурната слепете две по две половинките.

Поръсете с още свеж магданоз и поднесете топли вашите пълнени патладжани с яйца и сирене.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: