Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се рабиват, прибавят се последователно изварата, растителната мазнина, прясното мляко, какаото, брашното и бакпулвера.
Във загрят тиган се слага 1 ч.ч. захар да се карамелизира. Когато е почти готов карамелът, намаляваме котлона, за да не потъмнее и внимателно при непрекъснато бъркане прибавяме кондензираното мляко.
Щом сместа стане еднородна, изсипваме вътре нарязаните банани и объркваме добре. Оттегляме тигана от котлона и изчакваме карамела да поизстине, като периодично го разбъркваме.
Когато започне леко да се сгъстява, изсипваме карамелизираните банани към какаовата смес. Леко объркваме и изсипваме в намазнена тавичка. Пече се във загрята фурна до готовност. Поднася се на парчета, гарнирано с пресни банани.
Коментари