Гъби в гърне

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Гъби в гърне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Открихме най-вкусното мезе за вино и вече с второ буре го проверяваме"

Необходими Продукти

  • гъби - 2 кг различни видове (печурки, челадинки, манатарки, булки)
  • бахар - 5 зърна
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • масло - 125 г
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и нарязваме гъбите на парчета. Слагаме ги в подходящ глинен съд.

Нарязваме на ситно копъра и магданоза и заедно с подправките и солта ги слагаме при гъбите.

Сипваме топла вода и прибавяме нарязаното масло.

Захлупваме плътно и задушаваме на умерен огън около 45 минути, като от време на време разтърсваме съда.

Готовото ястие сервираме с парченца лимон или лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: