Начин на приготвяне
Измиваме много добре свинското месо и го нарязваме на хапки. Измиваме, почистваме и нарязваме и гъбите.
Поставяме месото и гъбите в съд и го запържваме. Измиваме морковите и праза и нарязваме на колелца. Чушките почистваме от семките, след което режем на ивички.
Измиваме броколите, накъсваме ги на розички и ги пускаме във вряща вода за 3 минути. Изваждаме ги и ги измиваме с ледена вода.
Изсипваме в гювеч месото и гъбите към тях добавете морковите, нарязани на едри колелца, праза (също на колелца), чушките нарязани на ивички и броколите.
Овкусяваме с виното, водата, сол и черен пипер пипер на вкус, дафинов лист.
Затваряме капака и поставяме в студена фурна. Пече се около 2 часа.