Начин на приготвяне
Първо пригответе маринатата. Смесете киселото мляко със счукания чесън, сока от лимона, куркумата, черния и лютия пипер, кориандъра, зехтина и кимиона.
Натрийте пилешките пържоли от бут със сол и ги намажете хубаво с маринатата.
Прехвърлете ги в подходяща купа с капак. Отгоре ги полейте с маринатата (ако има останала). Приберете в хладилник за няколко часа.
Намазнете дъното на гювеч и сложете 1 ред пържоли. Отгоре сипете нарязани гъби и топено сирене.
Следва нов ред пържоли с гъби и топено сирене.
Сложете гювеча в студена фурна. Включете на 220 градуса и печете около 30 минути, след това намалете градусите на 190 и печете още около 70 минути или до готовност.
Пилешките пържоли с гъби в гърне са много вкусни.