Начин на приготвяне
В тенджерка кипваме водата, слагаме маслото и солта, изсипваме брашното и изключваме котлона. Бъркаме с дървена лъжица, докато тестото се отдели на топка от стените на съда.
Прехвърляме тестото в дълбока купа и прибавяме яйцата едно по едно, като след всяко яйце бъркаме, докато се поеме от тестото.
Добавяме изварата, захарта и ванилията.
Измиваме малините и ги оставяме да се отцедят. Прибавяме ги към тестото и разбъркваме добре.
Пресипваме тестото в постлана с пергаментова хартия за печене тортена форма и печем в предварително загрята фурна при 180 градуса около 90 минути.
Изключваме фурната и оставяме още 10 минути в изключената фурна.
Запичаме разполовените бадемите в тефлонов тиган без мазнина и облепваме питата отстрани.
Сервираме питата добре охладена и поръсена с бадеми.