Плодова пита с малини

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Плодова пита с малини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Лека плодова пита с малини - идеален десерт за летните жеги"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 80 г
  • кисело мляко - 120 г
  • масло - 60 г
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - ½ пакетче (5 г)
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - ½ ч.ч.
  • За желето
  • малини - 500 г
  • желатин - 1 с.л.
  • захар - 150 г
  • вода - ½ л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се киселото мляко, разбито със содата, разтопеното масло и брашното, пресято с бакпулвера.

Тестото се разбива добре и се изсипва на немного дебел пласт в тавичка, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се в умерена фурна.

Докато е още топло, се залива с предварително приготвения и охладен сироп.

Желатинът се накисва за 15 минути в част от водата. След като набъбне, се прибавят захарта и останалата вода. Сместа се затопля на огъня, докато желатинът и захарта се разтопят напълно. Оставя се да поизстине.

Върху сиропирания блат се нареждат почистените, измити и подсушени малини и се заливат с полустегнатото желе.

Плодовият сладкиш се оставя да престои 24 часа в хладилника.

Плодовата пита с малини е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: