Пита с извара и малини

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Пита с извара и малини1 / 2
08/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • масло - 50 г
  • брашно - 125 г
  • яйца - 4 бр.
  • извара - 750 г
  • захар - 100 г
  • ванилии - 1 бр.
  • малини - 350 г, пресни или замразени
  • вода - 100 мл
  • сол - 1 щипка
  • бадеми - 2 с.л., обелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка кипваме водата, слагаме маслото и солта, изсипваме брашното и изключваме котлона. Бъркаме с дървена лъжица, докато тестото се отдели на топка от стените на съда.

Прехвърляме тестото в дълбока купа и прибавяме яйцата едно по едно, като след всяко яйце бъркаме, докато се поеме от тестото.

Добавяме изварата, захарта и ванилията.

Измиваме малините и ги оставяме да се отцедят. Прибавяме ги към тестото и разбъркваме добре.

Пресипваме тестото в постлана с пергаментова хартия за печене тортена форма и печем в предварително загрята фурна при 180 градуса около 90 минути.

Изключваме фурната и оставяме още 10 минути в изключената фурна.

Запичаме разполовените бадемите в тефлонов тиган без мазнина и облепваме питата отстрани.

Сервираме питата добре охладена и поръсена с бадеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: