Домашна лещена чорба

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна лещена чорба3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Всеки си има своя си рецепта за вкусна лещена чорба, която с удоволствие приготвя често-често"

Необходими Продукти

  • леща - 450 г
  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • зехтин - ½ ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • риган - 1 с.л.
  • оцет - 60 мл винен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребни кубчета почистените лук, чесън, морков и целина.

Измиваме лещата и поставяме да се вари в тенджера с вода.

Прибавяме зеленчуците, зехтина, дафиновия лист и ригана и варим около час.

Преди да снемем от огъня, подправяме с оцет, сол и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: