Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Леща»Лещена чорба с нахут и моркови

Лещена чорба с нахут и моркови

Лещена чорба с нахут и моркови
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
21/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Мечтаем си за аромата на тази лещена чорбичка"

Необходими Продукти

  • леща - 300 грама
  • моркови - 1 брой
  • нахут - 200 грама (от консерва)
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • магданоз
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука, а моркова нарежете на кубчета.

Измийте лещата и я сипете в тенджера. Залейте с 1500 мл топла вода и сипете олиото.

Сложете на огъня да кипне и прибавете моркова с лука. Разбъркайте и варете 30-тина минути.

Добавете нахута, посолете и поръсете с червен пипер.

Ако е необходимо, сипете още вода към супата от леща. Варете 10-15 минути и свалете от огъня.

Овкусете чорбата с магданоз и чубрица.

Лещената чорба с нахут и моркови е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: